Woensdag 31 juli
Geplaatst door Ger op 31-07-2013 11:42
15:05 Daar was ook even het internet weg. Helaas lijkt de lucht achter het front toch ook te vochtig. De uitspreiding van het buienlijntje zorgt ervoor dat het niet heel snel opklaart. Na een D opdracht en eerste start om 15:30 is het nu voor allebei de klassen.


14:05 Terwijl de vliegers de kisten in de grid proberen te redden van de wind, is de camping vrijwel verlaten en waaien de tenten omver. Verder is het hier heel leuk.


12:55 De opdrachten zijn bekend. Cubklasse AAT, 2 uur minimaal 181km. Std vliegt een race van 126km. Een beetje oneerlijke verdeling lijkt het zo.. De regen is nog altijd niet gepasseerd, maar komt wel langzaam dichterbij. Start uitgesteld tot 2 uur, maar ik denk dat dat nog net iets te vroeg is. Na de eerste buien lijken we een mooi venster te krijgen zoals het er op de sattelietplaatjes nu uit ziet. Wel afwachten of die cumuls niet ook gaan overontwikkelen.


11:00
Zowel de Club als de Std staan netjes in de grid en het wachten is weer begonnen. We hebben nu een erg vochtige lucht, en vanuit het westen moet bovendien eerst nog een zwak front passeren. Dit zou volgens de meteoman rond 13:00 LT gebeurd moeten zijn, maar op de buienradar lijkt dit toch wat langzamer te gaan. Vandaag wel weer veel wind. 25 knopen. We wachten rustig af.