Datum: 18-09-2021 Tijd: 15:54
Navigatie
Bezoek onze sponsors:


Meteo Loppi

Trainingsdag 23 juni
17:15 uur
In het fotoalbum zijn een aantal inflight en finishfoto's geplaatst. (wel vreemd dat om 16:30 uur alles al is gefinished en ingepakt) We zitten al geruime tijd op de camping en de voorbereidingen voor het avondmaal zijn in volle gang.

15:51 uur
En Tim komt nu over de finishlijn. Iedereen is weer terug. Goeg gedaan mannen!!! Hou de uitslagen in gaten. We zijn benieuwd.

15:38 uur
Patrick, Andy en Peter zijn binnen. Frank ook. Tim is 37 minuten later gestart dan Rene en Frank. Zit nu ook op finalglide. 47 km uit op 1700m

15:30 uur,
Frank 10 km uit, Andy 23 km, Patrick 18km uit, Peter ook. Rene al geland.

15:20 uur
Rene zit op finalglide. Andy, Peter en Patrick vliegen nog steeds samen. Laatste keerpunt gerond. Nog 40 km, ze zitten ook op finalglide.


15:10 uur
Gelukkig, Probleem heeft Andy opgelost. We verwachten Frank en Rene in zo'n 20 minuten

14:50 uur
Het gaat met iedereen. Positieve geluiden alom, 4.9 !!! Rene heeft het 3e keerpunt gerond. Frank bijna. Pater, Andy en Patrick zijn al voorbij het 2e keerpunt. Op naar het laatste keerpunt. Andy meldt dat ze bijna op final glide kunnen. Toch niet!! Verkeerde opdracht in zijn LX horen we????

13:20 uur
Patrick, Peter en Andy zijn ook op pad. YX heeft wat problemen met de radio. Die horen we niet meer. Frank en Rene zijn voorbij het 1e keerpunt. Hey, toch Tim op de radio. Hij vliegt vandaag alleen en is net gestart.

12:30 uur
Startlijn van Clubklasse is ook open. 12:26 uur. Ze zijn zich aan het positioneren voor de startlijn.

12:00 uur
Inmiddels vliegen alle mannen. Startlijn van de Standaardklasse is open gegaan om 11:55 uur. De laatste Clubklasse kist gaat nu omhoog.

11:20 uur
Even tussendoor. Gisteravond een teamcaptainsmeeting gehad waar we nogmaals de procedures hebben doorgenomen. Een aantal van onze punten zijn vandaag al ingewilligd! Mooi. Aansluitend ben ik, Rietje en alle teamcaptains in de bus gestapt naar een voor ons onbekende locatie.waar we een "cocktailparty"hadden. Een prachtige locatie aan een meer waar uitgebreid buffet klaar stond. We werden toegesproken door een lokale autoriteit die iets vertelde over de history van Finland. Erg leuk! Maar we zijn hier voor het vliegen...

10:30 uur

Goedemorgen allemaal, na een leuk teamcaptainsuitje, waarover later meer, en de National Eve van de Duitsers en Fransen gaan we vandaag weer vliegen. Het is hier wederom prachting weer, 24 graden, met een basis oplopend naar 2300 meter. Silva, onze westrijdleider, heeft relatief korte opdrachten uitgeschreven met het oog op de komende dagen. De clubklasse gaat weg voor 261 km en de standaardklasse voor 305 km. Eerste start gepland om 11:15 uur. Y1 is te volgen via de SPOT link.


Sorry mannen @Nitra (vandaag basis wederom > 2000 meter)

Trainingsdag 22 juni
18:40 uur
Het was weer een interessante dag. Peter heeft in de standaardklasse de opdracht rondgevlogen met 119,5 km/u. In de clubklasse heeft Frank de opdracht gevlogen met 99,2 km/u. Tim had storing op de radio wat ten koste ging van de concentratie. René heeft de opdracht rond gevlogen met 99,5 km/u.
Andy en Patrick hadden een moeizame dag wat voor hun gevoel resulteerde in een slechte generale.....(maar je weet wat men zegt:'een slechte generale is een uitstekende repetitie')

Voor de uitslagen van vandaag zie HIER.

Voor nu weer op naar morgen, de laatste trainingsdag voordat het echte werk begint!

16:49 uur
En Patrick is ook binnen. Het was weer een mooie dag. We gaan eens luisteren wat de jongens te vertellen hebben. Straks naar de teamcaptainsmeeting met aansluitend een cocktailparty ergens op een "geheimzinnige" plek. Heb ik weer. Tot later

16:41 uur 
Andy ook binnen. Patrick 15 min uit.

16:33 uur
Patrick ook finalglide. 45 km uit

16:25 uur
Andy 50 km uit op final glide.

1611 uur
74, HS, YX, Y1 binnen

16:00 uur
Rene 25 km uit. Frank zit daar ook in de buurt. Y1, HS, 74 op final glide. 28 laatse keerpunt

15:45 uur
Peter heeft het laatste keerpunt zo'n 10 minuten gerond en zit nu op een gimiddelde van 113km/h. Vanaf het laatste keerpunt is het nog 95 km. Van Andy en Patrick horen we even niks. Tim, Rene en Frank zitten 14 km voor het laatste keerpunt. Daarna nog 32 km. Zal niet lang meer duren, dus...

13:25 uur
Andy en Patrick hebben even lastig gezeten, maar zitten weer op hoogte. Peter vliegt op dit moment zo'n 25 km voor hun. Het ziet er hier nog steeds fantastisch uit, maar luisterend naar de geluiden van de jongens is de thermiek lastig en turbulent. Frank, Rene en Tim vliegen bij elkaar op het 3e been.

12:52 uur
De clubklasse mannen hebben het 1e keerpunt gerond. Peter, Patrick en Andy zijn inmiddels ook vertrokken.

12:40 uur
Jawel, we hebben verbinding op Heineken grond! De startlijn voor de club-en standaardklasse is inmiddels geopend. Lijn voor de clubklasse is geopend om 11:59 uur en de standaardklasse om 12:39 uur. Frank, Rene en Tim zijn onderweg.

12.00 uur
Goedemiddag!

Helaas hebben we op dit moment nog geen internet op Heineken grond, dus vandaar het verlate bericht.  Hiervoor uiteraard onze excuses en we hopen uiterlijk morgen via internet bereikbaar te zijn vanaf Heineken grond.

Bij het opstaan vanmorgen (met een avond/nacht waarin we genoten hebben van de Finse feestavond... vooral onze Jens....) stonden de eerste cumuls al aan de hemel. Nu staan deze cumuls echt overal waar je maar kijken kan. Voorspelling is dat deze cumuls tot 2000meter zullen gaan en later in de middag kans op een beetje uitspreiding. (hebben we al medelijden met de jongens, haha!)


Vanmorgen een druk ochtendje voor de jongens.
Grid volgorde is bekend en helaas staan de jongens niet bij elkaar (lastig..), er zal elke dag worden geloot wie waar staat en er wordt gestart vanaf 2 banen. ( een voor clubklasse en een voor standaard klasse)
74 vooraan in de clubklasse, HS in het midden en YX achteraan.
In de standaard klasse 28 vooraan, VK en Y1 daar achter.

Om 10 uur briefing gehad die vandaag iets langer duurde omdat ze enkele procedures hebben uitgelegd, gelukkig hebben we vernomen dat vanaf morgen de briefing puur uit task en meteo informatie zal bestaan en alle overige zaken in de team captain meeting zal worden besproken.
Opdrachten: clubklasse een race van 356km en voor de standaard klasse een race van 385.3km.
Sluiting grid om 10.45 uur en eerste start 11.00 uur. Er zal eerst worden gestart met de clubklasse en hierna de standaard klasse. Dat betekend voor vandaag geen tijd voor een team briefing in de team tent, want er is een beetje haast. Uiteindelijk (toen 74 vlieger er al helemaal klaar voor was) is de eerste start uitgesteld tot 11.15 uur.

De clubklasse vliegt nu en er wordt momenteel druk gestart met de standaard klasse.

HS vliegt vandaag met een van de wedstrijd SPOT's. Hij is te volgen via de SPOT tracking map in het menu!

We proberen jullie tussendoor vandaag zo goed mogelijk op de hoogte te houden! In ieder geval vanavond een volledige up-date! (na scrutenering van club klasse die om 19.00 uur begint)

Werk ze!
Trainingsdag 21 juni
11.00 uur
Goedemorgen en welkom op de eerste onofficiele trainingsdag van de JWGC 2009 in Rayskala!

We hebben alweer een druk programma doorgelopen vanmorgen, dus vandaar het ietwat verlate bericht.

Rond een uur of acht opgestaan en met zijn allen de kisten gemonteerd.
Om 9 uur met het gehele team ingeschreven!
Om 10 uur de eerste briefing van de JWGC bijgewoond, op een rokende geluidsinstallatie na verliep dit allemaal vlekkeloos.
Tijdens de briefing wat lokale regels uitgelegd gekregen en de wedstrijdleiding heeft voor vandaag geen opdracht uitgezet. Vanaf morgen zullen ze vanuit de wedstrijdleiding opdrachten gaan uitzetten.

Na de briefing met zijn allen naar de teamtent waar Baer en Martin een AAT voor de jongens hebben uitgezet van max. 3,5 uur.

Rond een uur of twaalf gaan we boxen, het weer voor vandaag: cumullie tot ongeveer 1500m meter, met hier en daar wat uitspreiding is ons verteld. We zullen het gaan zien!

Tot straks.... met een verdere update..

14:40 u.
Check de grid foto's van vandaag.

15:30 u.
Wisselende berichten van onze vliegers. Sommige stukken zijn errug goed en op andere plaatsen is er overontwikkelling met regen . . . .  Heineken grond is nu ook vanaf het veld operationeel.

18:00 u.
Alle vliegers van het nederlandse team zijn weer gefinished op Rayskala. Ze hebben vandaag als oefening een zelf-uitgeschreven AAT gevlogen. De vluchten staan inmiddels op de OLC. Vanwege de wisselende weersomstandigheden een leerzaam dagje.

Trainingsdag 20 juni
15:30
Hét verhaal van de dag! Andy en Peter S. zouden Baer ophalen van het vliegveld. Zonder aarzeling vertrokken zij naar vliegveld Tampere-Pirkkala, er helemaal van uitgaande dat Baer daar zou aankomen. Gisteravond had Andy had al helemaal voorbereid hoe lang ze onderweg zouden zijn naar dat vliegveld, hoe laat ze weg moesten etc. (jullie voelen 'em vast al aan komen)

Echter . . . . . stond Baer niet op vliegveld Tampere-Pirkkala, maar op vliegveld Helsinki!

Na vele kilometers omrijden en voor Baer een paar uren extra wachten is hij inmiddels veilig aangekomen @ Räyskälä en is het Nederlandse team compleet!

11:30
Vandaag geen vliegen op Rayskala, maar de weerberichten voor de komende dagen zijn positiever!! Voor vandaag de plannig: 12.00 uur team captain briefing voor Martin, hierin zal onder andere worden uitgelegd hoe de aanhangers geplaatst moeten worden.

Andy en Peter zijn onderweg om Baer op te halen.
Voor de overige teams gaan we vanmiddag wat verzinnen te doen.

De planning voor morgen: 09.00 uur inschrijven voor het NL team, 10.00 uur briefing en 11.00 uur slepen. Dat wordt dus vroeg op, want de kisten moeten natuurlijk ook nog worden gemonteerd!!
Trainingsdag 19 juni Midzomernachtfeest
Het midzomerfeest (nacht) is weer achter de rug!! (Een Fins festival met herkenbare heidense en voor-christelijke elementen is Midzomer, dat plaatsvindt tijdens de dagen waarin de zon in het zuiden nauwelijks en in het noorden helemaal niet ondergaat.) Door de bewolking was het echter de eerste nacht sinds we hier zijn dat het rond een uur of 1 praktisch donker was!

Om 21.00 uur hebben we met zijn allen verzameld in hangaar 1 waar we uitgenodigd waren om het midzomerfeest bij te wonen. Muziek uit de jaren zeventig en natuurlijk veel te duur bier. Daar de muziek keuze niet erg in de smaak viel bij de verscheidene junioren werd er door Marina al snel een band ter plekke samen gesteld. Natuurlijk onze Tim voor stem en elektrische gitaar, een lokale fin voor de bas en op drums een Brit. Mooi stel samen, want het feest barstte los. Een trotse Ferdi en natuurlijk Nederlands team aan de zijlijn en op de dansvloer.

Om 00.00 uur ons verplaatst naar het goede vuur op het kruis van het vliegveld. Voor diegene die bij het vuur in KLIX zijn geweest, stelde het niet zo veel voor. (1,5 keer kleiner), maar goed het bracht een hoop gezelligheid, WARMTE en team spirit met zich mee. Het NL team was goed vertegenwoordigd door middel van de NL vlag.

(Mocht je hier op Rayskala trouwens ooit dromen van een blonde schone, word dan eerst maar eens goed wakker en kijk eens goed rond of Ard niet toevallig in je tent staat!! )

Klik HIER voor enkele foto's.

Video trainingsdag 18-06-2009

Klik hier om de HD versie te bekijken

Trainingsdag 19 juni
12.30 uur
Na de teambriefing werd gisteravond al duidelijk dat er vandaag niet gevlogen kon worden. Dus werd het gisteravond wat later en hebben we rond het kampvuur gezeten. Het heeft bijna de hele nacht geregend. Het is wel een stuk minder koud geworden en de meesten hebben vannacht geen last van de kou gehad.

Ben en Alie Hiemstra zijn net aangekomen en hebben zich ook geinstalleerd. Wat brengt het verder vandaag? Andy is nog wat aan klussen aan zijn kist. De rest zit in de teamtent te wachten op het Finse midzomerfeest met vanavond een kampvuur midden op het vliegveld. Het schijnt te gaan om heel veel bier te drinken.... en dat alle finnen dronken moeten/zullen worden. We zijn benieuwd. Hik!

Verder weinig nieuws vanuit Rayskala. Tot later.
Trainingsdag 18 juni
21.45 uur
Zooooo wat een dag. De foto's die binnenkort in het foto album komen te staan zullen voor zich spreken. Grondploeg was dan ook meer dan jaloers op de jongens.

Y1 en 28 hebben de opdracht gevlogen van 351 km met een gemiddelde van ongeveer 125 km/u. Lekker!!
HS heeft de opdracht gevlogen met een gemiddelde van 103 km/u.
YX, VK en 74 kregen er maar geen genoeg van en hebben nadat ze de opdracht hebben gevlogen nog even verder gekeken. :-) Met o.a. mooie afstanden van 500+

Morgen zal het weer helaas weer om slaan en het wordt waarschijnlijk geen vliegweer. Nog genoeg te doen. (aanhangers moeten o.a. volgens wedstrijd standaard worden geplaatst)

O ja nog een belangrijk heugelijk feit voor de familie Millenaar wat weer een stuk opluchting met zich mee brengt: Peter (Y1) gefeliciteerd met je HAVO-diploma!!

Tot morgen!


13:30 uur
Het moment is hier dan toch gekomen dat de korte broek aan kan. Weliswaar uit de wind op kamp Holland, maar toch. Het team is bijna compleet op Baer na. Ik (Martin) ben gisteren ingevlogen en Ard is deze ochtend aangekomen. Het is inderdaad indrukwekkend wat je vanaf boven ziet. Prachtig!

De jongens zijn op pad. Rene. Tim en Frank vliegen de opdracht mee met lokale wedstrijd die hier nog bezig is. 347 km race. Peter, Andy en Patrick hebben zelf nog een aantal keerpunten aan de opdracht toegevoegd.
Het gaat goed. We horen positieve geluiden, 4-5m, 1800m + en als Frank over de radio "kom op jongens!" roept dan weet je wel wat voor weer het is.

De laatste puntjes worden op de "i" gezet worden en dan zijn we er helemaal klaar voor. Tot later.

10.30 uur

Goedemorgen allemaal!
Na een koude nacht is het hier mooi weer!
Gisteravond was het erg helder wat veroorzaakte dat het erg lang licht bleef, echt ontzettend bizar, je tijdsgevoel is compleet verdwenen en plassen tegen een boompje is er inderdaad niet bij.

De cumullie staan momenteel al aan de hemel. In de namiddag verwachten ze uitspreiding en in de avond regen. Tot die tijd verwachten ze goed weer en PC met geeft een hoge basis aan.
De clubklasse Juniors zitten op dit moment bij elkaar in de team tent en gaan proberen vandaag de opdracht te vliegen van de wedstrijd die momenteel op Rayskala plaats vindt.
Andy is bezig zijn aanhanger te verplaatsen om ruimte te maken voor het zwitse team.
Peter schuift zojuist aan en geeft aan dat hij ook de wedstrijd opdracht zal proberen te vliegen.

Tip bij de briefing was toch wel dat wanneer je vlieger een buiten landing heeft gemaakt dat je vervolgens je eerst meld bij de boer voordat je het land inrijd. Gisteren is er een Deen buiten geland en zijn ophaalploeg is zo het natte land in gereden, gevolg: een heeeeele boze boer!
Verder waren ze (wedstrijdleiding) tevreden over het verloop van de dag gisteren.
Vandaag dus maar weer ons best doen! Voor jullie in NL: werk ze vandaag! ;-)
Trainingsdag 17 juni
21.00 uur
Zojuist het eten wat door de teams afzonderlijk is gemaakt opgegeten in ons paleisje. ( de team tent) Gezamenlijk eten wat het gezamenlijk vertellen van de verhalen van de dag een stuk makkelijker en gezellig maakt.
Al de Dutch Juniors hebben een mooie en leerzame dag gehad met een uitzonderlijk mooi zicht. Voor vluchten van de verschillende Juniors verwijzen we natuurlijk naar de OLC.

Voor nu zijn de Juniors weer bezig met het fine-tunen van de verschillende zaken.
Patrick is bezig de 28 geluidsdicht te krijgen en de overige teams zijn druk bezig het weer te checken voor morgen.

Al met al een mooie dag om te beginnen... laat het mooie weer maar doorzetten!

Voor wat luchtimpressies, bekijk de foto's van Frank Hiemstra op zijn fotopagina.

16.55 uur
Ze vliegen nog steeds! Ze klinken allemaal nog steeds positief en zijn erg blij met het zonnetje wat momenteel doorbreekt. (wij ook trouwens :-) )
Ze zijn lekker de omgeving aan het bekennen en we hopen natuurlijk dat ze er snel een beetje vertrouwd mee raken.

Zo te horen zitten Patrick en Andy alweer op glijpad, dus waarschijnlijk is er zo weer werk aan de winkel... tot vanavond!

(voor meer zie onder "Lees meer" en check de NIEUWE foto's in het fotoalbum)

Trainingsdagen tot en met 16 juni
Na alle foto’s nu dan nu ook een geschreven verslag over alle belevingen tot zover. Vrijdagmiddag met team 74 en team 28 afgereisd naar Rostock. (Het is echt ongelooflijk hoeveel er uiteindelijk toch weer in een auto past!) In Rostock ontmoeten we team Y1 waarmee we gezamenlijk de bootreis mogen beleven.  Voor het inladen van de aanhangers en auto’s hebben we geruime tijd moeten wachten in weer wat bestond uit regen en harde wind. (gelukkig in de auto) Daar al reeds contacten gelegd met het Franse team wat gezamenlijk met ons de reis zou gaan maken. Uiteindelijk rond 01.00 uur mocht team Y1 als test als eerste de boot op rijden. Hierna met 9 aanhangers in colonne de boot op, is toch echt wel een imposant gezicht alle aanhangers op de boot. Uiteindelijk een uur later vertrokken door het toch wat slechte weer. Gelukkig heeft niemand last gehad van zeeziekte.

(voor vervolg klik op "Lees meer")
Finland: Here we come !!
Het Nederlandse Team is onderweg naar Finland. Hier enkele reisfoto's.

Images: jwgc_logo_text.png
jQuery Shoutbox
U dient in te loggen om een bericht te plaatsen.

05-08-2009 20:42
Video trainingsdagen JWGC2009 door Peter Millenaar.

RobM
14-07-2009 13:24
Dat laatste filmpje van Hubi is werkelijk super!!

10-07-2009 19:57
Webstats tot en met vandaag: 14236 unieke bezoekers, 4480778 hits en totaal 9.55 GB data !! (exclusief fotoalbum)

Tim
09-07-2009 23:22
zo, Pociunai gezien! geef mij maar Finland!

Jip Van Akker
06-07-2009 20:32
Iedereen nog gefeliciteerd met de behaalde resultaten! Was inderdaad leuk om het hier zo te kunnen volgen! @FAC-ers, tot ziens in Grunstadt!

Ard
06-07-2009 20:08
Weer thuis HEERLIJK, tot snel:W

Martin van Ommen
06-07-2009 19:12
Ook weer thuis. Heerlijk! Iedereen tot gauw.

Maaike
06-07-2009 16:40
Ook trots! En... Frankie, gefeliciteerd!!!!!
!!!! Lang zl ie leven, lang zal die leven, lang zal die leven in de glo ri a, in de gloo rii aa, in de gloo rii aa. Hieper de piep, hoera!!! Smile

Hadriaan
06-07-2009 15:58
Machtig mooie teamprestatie! Ik sluit me aan bij Bas: We zijn trots op jullie.

06-07-2009 15:56
De teams Y1, 28, VK, HS en 74 zijn gearriveerd op de boot in Helsinki.. we zitten nu heerlijk op het dek een klein colaatje te drinken! Wink


Website door:

Frank en Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.05 seconden